Milyen tapasztalataim vannak a vegytisztítással kapcsolatban?

Egy nő életében fontos esemény az esküvő. Ezen a napon nem csak összeköti az életét egy másik emberrel, de egy olyan esemény, amin ott van minden barát és rokon. Szép ruhában tündökölhet, táncolhat. Szinte mindenki közös fotózáson vesz részt. Így az ember szeretne tökéletesen kinézni. Profi sminkes, fodrász áll az ember rendelkezésére, és persze a ruháját is a nagy napig tökéletesen rá kell igazítani. Nos, engem személy szerint igazán a vegytisztítás mentett meg ezen a napon. 

A vegytisztítás segítségével semmi sem lehetetlen

Bevallom, korábban se alkalmam, se szükségem nem volt arra, hogy vegytisztítást vegyek igénybe. Annyira nem is értettem, hogy minek vannak mosodák, miközben az ember annyira nem is jár ünneplő ruhában, úgyhogy valami nagy forgalmuk nem lehet. Aztán az elmúlt években a páromnál láttam, hogy neki a komoly munka komoly viseletéhez azért igenis szükség van erre a szolgáltatásra. Nagyon is, hiszen egy öltöny hatékony tisztítása otthon nem is nagyon megoldható. Azonban, én még mindig nem voltam egy vegytisztítóban sem, mert a saját ruháit a férjem intéztem, aki akkor persze még csak a barátom volt. 

vegytisztítás1_2

Úgyhogy az esküvő előtt tapasztaltam meg csak igazán ennek a jelentőségét, amikor az egyik esküvői ruha igazításon kávéfoltos lett a ruhám. Szerencsétlen véletlen volt, amit annyira nem is részleteznék, mert felesleges, azonban a haragomat bizonyára minden olvasó el tudja képzelni, amikor a méregdrága hófehér ruhám felét beterítette a barna folyadék. Na jó, persze egy kicsit túlzás lenne azt mondani, hogy tényleg hatalmas foltról volt szó, azonban rendesen végig folyt az elején a ruhának, így nagyon észrevehető helyen volt. A fehér anyagon amúgy is minden meglátszik, de itt még ki tudja, hogy réteg tüll is olyan lett. Nagyon kétségbe voltam esve, de hamar lehámozták rólam a ruhát, és mentünk is a mosodába, hogy hátha a vegytisztítás meg tud minket menteni. 

A vegytisztítás varázsereje

Mivel viszonylag kevés idő volt már a nagy napig, így mindenképpen szerettem volna a lehető leggyorsabb tisztítást kérni. Már csak azért is, mert még ugye hátra volt az utolsó igazítás, amit a baleset miatt nem tudtunk sajnos befejezni. A vegytisztítóban nagyon kedvesek voltak, teljesen megértették, hogy ez egy vészhelyzet, így minél előbb kész kell lennie a ruhának, így csak annyit mondtak, hogy egy napon belül készen lesz. Még azt is felajánlották, hogy kiszállítják nekünk a ruhát, azonban erre nem volt szükség, mert egyébként nem laktunk messze, így el tudtunk érte menni. 

Másnap persze a körmeimet rágva vártam az eredményt, ami nyilván nem volt a legjobb döntés, mert pár nap múlva az esküvőn szép körmökre volt szükségem, azonban még egy körmös időpont is belefért később az időbe. Kikaptuk a ruhát, és megnéztük. Tökéletes volt, a kávénak nyoma sem volt, a ruhának tiszta illata volt. Nem volt nyoma a vegyszerek szagának, és persze a foltnak sem. Újból enyém volt a csodálatos és minden tökéletlenséget mellőző fehér ruha. Nagyon meg voltam elégedve a vegytisztítás eredményével. Nem győztem kellően megköszönni a dolgozóknak a kitartó munkájukat, és a gyorsaságot. Nem is tudom, mi lett volna velem, hogyha nem tudok hozzájuk fordulni ilyen gyorsan az utolsó pillanatban. Az esküvő persze nem maradt volna el, de egy életen át keresném a fotókon a halvány kávéfoltot, és ezt nem szerettem volna. 

Azóta megbarátkoztam a vegytisztítással

A vegytisztításról azóta teljesen megváltozott a véleményem, sokkal jobb kapcsolatot ápolunk egymással, hogyha lehet így fogalmazni. Már volt azóta ott egy kosztümöm is, illetve a lagzin viselt ruhámat is végül elvittem, hogy profi kezekre legyen bízva. Elvégre, az a ruha is szentimentális emléket őriz számomra, így nem szerettem volna, hogyha valami baja lesz esetleg. Most ott pihen szépen és tisztán a szekrényemben. Nem tudom, valaha lesz-e lehetőségem még felvenni egy ilyen szép ruhát, de nézegetni tudom, hogy rendszeresen fogom. 

vegytisztítás1_1

A vegytisztítás összességében megmentette a napot. Azóta már tudom, hogy hozzájuk bátran lehet fordulni, mert a legprofibb eredményeket tudják elérni. Persze többször nem volt szükség ilyen gyors tisztításra, azonban szerintem alapvetően is gyorsan kész vannak a mosási és vasalási feladatokkal. Legközelebb talán még a férjem régi őrdzsekijét is elviszem erre a helyre, mert hallottam, hogy sokszor a kikopott bőr darabokat egész széppé tudják varázsolni festéssel. Ami persze már nem egy vegytisztítási munkálat, azonban a mosoda végzi az ilyen feladatokat is. Így, hogy megismerkedtem a mosoda adta lehetőségekkel, már nem félek attól, hogy mi lesz velem háziasszonyként. Hogyha nem sikerül valami, egyszerűen a segítségüket kérem. A csipkefüggönyök tisztításától nagyon féltem korábban, azonban most már úgy érzem, hogy nem kell mindentől tartanom, mert ott van a hátam mögött a profi segítség, hogyha valami nem sikerül. A vegytisztítás tehát szerintem mindenki számára hasznos segítséget képes nyújtani. 

véralkoholszint_pic2 Previous post Mit mutat meg a véralkoholszint kalkulátor és hogyan használjuk?
ponyvas-teherauto-berles_pic3 Next post Ponyvás teherautó bérlés gyorsan és könnyedén
Menu