Amikor Budapest munkásszállása nem okoz csalódást

Ha Budapest munkásszállásait nézzük, azért többnyire pozitív élményeink lehetnek, nem pedig negatívak, sőt elárulom azt is, hogy nekem ez az egy alkalom miért lehetett csalódás. A legfontosabb egy munkásszállás kiválasztása során, hogy tudjuk, honnan válasszunk, melyek a megbízható oldalak és helyek, és máris teljesen más élményben lehet végül részünk, mint amilyenben nekem volt ezen a kellemetlen alkalmon. 

Még Budapest munkásszállásai előtt egy kis háttérinformáció

Mint alkalmi projekteket vállaló személy, aki szeret utazgatni, én számos munkásszálláson megfordultam már, mert ezek a legjobb helyek arra, hogy az ember egy olyan munkát végezhessen, ami nincs a közelében, de közben a szállás mégse adja ki a fizetésének jelentős részét, ami számomra mindenképpen egy fontos szempont. 

budapest-munkásszállás_pic4

Viszont van az a szint, amit nem szívesen szeret látni az ember azon a helyen, ahol eltölt huzamosabb időt, de igazából akár egy napnál is sok lehet. 

Az egyik persze az, amikor inkább tömegszállásnak tűnik a hely, nekem introvertált emberként ez mindig gondot okozott, hogyha egyszerűen annyian voltunk a szobában, hogy nem lehetett nyugodtan pihenni, mert mindig vagy öten beszéltek, az ágyak túl közel voltak egymáshoz, és nem volt semmi életterünk. Erre még rátesz egy lapáttal, hogy elég rosszul alszom, a legkisebb zajra is felébredek, ami idegen helyen még jellemzőbb, mint az otthonomban, úgyhogy emiatt megint csak kellemetlen a helyzet, hogyha sok a szobatárs. Mármint, egy ötször egy éjszaka elmegy, ha felébredek, vissza is tudok aludni, meg persze az ember megérti, hogy mindenkinek máskor ér véget a munkája, úgyhogy vannak, akik később érnek haza, később készülnek, míg vannak akik már hajnalban kelnek. Van ennek jó oldala is, a fürdőszobát nem mindenki reggel fél hétkor támadná le, és így nem kell amiatt korábban kelni, hogy sorba álljon az ember. De mikor tényleg igazi átjáróház a szoba, akkor nem lehet minőségi alvásban még csak reménykedni sem. Ami megint csak egy negatív helyzetet szül, az ember nem lesz olyan éber, nem bírja olyan jól a fizikai munkát, és hosszú távon bizony az állás elvesztéséhez vezethet ez a helyzet. 

További negatívum, hogyha kosz van. Persze az ember nem vár el tökéletes tisztaságot azon a helyen, ahol amúgy többnyire férfiak összezárva élnek egyedül, de megint csak van az a szint, ami felett kellemetlen. Ezért jó, ha eleve tájékoztatnak, hogy az ember maga takarítson, és akkor csinálunk egy beosztást, vagy akkor küldjenek heti 1-2 alkalommal valakit, aki rendben tartja a dolgokat. 

További kellemetlenségként említeném, hogyha Budapest munkásszállásai közül valamelyik nem képes egy rendes fürdőszoba-mennyiséget előteremteni, hogyha túl messze van bármitől, és már nem is lehet a fővároshoz sorolni szinte a helyszínt, vagy ha rossz maga a bérlési rendszer, és emiatt fennakadások és padon alvások is előfordulhatnak akár. 

Budapest munkásszállásai: ha jót akarunk

Budapest munkásszállásaival kapcsolatban tehát felmerülhet a kérdés, hogy melyik is a legjobb, melyiket érdemes kipróbálni egyáltalán. Az a baj, hogy mindenkinek más helyszín a megfelelő, mert aki a VIII. kerületben dolgozik, nem akar majd a XII.-ig utazni, ha nem muszáj. Úgyhogy, semmiképpen nem lehet egy helyet kiválasztani, ami a legjobb lenne mindenki szempontjából. 

Mit lehet akkor tenni? Nos, mindenképpen jó döntés egy olyan oldal lehetőségeit igénybe venni, ami Budapest munkásszállás lehetőségeit összegyűjti. De nem felsorolva az összeset, hanem ami az egyes helyeket meg is vizsgálja, és csak akkor kerülnek be a rendszerbe, hogyha élhetők, erre be is linkelek egy helyet. Budapest munkásszállásai tehát szerintem ilyen helyeken a legjobbak, én magam is, miután párszor sikerült megjárnom, megtaláltam ezt a helyet, ahol végre nem kell sok időt pazarolnom a döntésre, és még úgyis rosszat választanom. Helyette ők már megcsinálták azt a profi előszűrést, amire én nem lennék képes, úgyhogy ez számomra mindenképpen hatalmas előnyt jelent, és így bátrabban vállalhatok hosszabb időtartamú munkákat is, mert tudom, hogy Budapest munkásszállásai közül a legjobbakban szállhatok meg. 

Budapest-munkásszállás_pic1_2

Összességében ilyen Budapest munkásszállásain élni

Budapest munkásszállásai egyébként nagyrészt felkészültek és teljesen jók, minden szempontból. Hiába írtam le hosszan az ellenkező véleményt, ez tényleg csak két-három hely volt, és az összes többi (ami jóval több), azok viszont kényelmesek, felkészültek és tiszták voltak, úgyhogy egyáltalán nem kell félni. Hogyha az ember jó helyet választ, még egy kicsit nyaralásnak is hat a dolog. És a jó választás már nem is kérdés, hiszen ott vannak Budapest munkásszállásai közül a legjobbak felsorolva a link alatt, minden fontos információval együtt. Szóval szerintem nem kell tartanunk attól, hogy bármi gond lenne, merjünk munkát vállalni a fővárosban, megéri, mert közben a fizetés mégis csak a legtöbb esetben jobb, mint a vidéki ugyanolyan minőségű helyeken. 

hisztamin-allergia_pic1 Previous post Mi mindent érdemes tudni a hisztamin allergia tüneteiről?
Menu