Autóbérlés árak – avagy mennyibe is kerül az autóbérlés

De milyenek is az autóbérlés árak és miért érdemes ezt nekünk tudni

Nos, mostanában egyre többen bérelnek autót, ami nem csoda. Számos előnnyel bír a kihasználatlan saját autó tartása helyett. Azonban az autóbérlés árakkal már annál kevesebben vannak tisztában. A kérdés tehát az: megéri az autóbérlés? És mikor éri meg?

Jó kis autóbérlés árak

Amondó vagyok, hogy jobb is, hogyha ezt rögtön meg is próbáljuk fejteni. Az első válaszom az: az autóbérlés mindig megéri, hogyha hosszabb utat tervezünk vagy olyan útra megyünk, ahol esetleg nincs tömegközlekedés, nekünk pedig nincsen saját járművünk, amivel akár több száz kilométert is képesek lennénk megtenni. Biciklivel ugyanis nem olyan élvezet elutazni az ország másik felére, de még sokszor egyébként a szomszéd város sem opció. Ha pedig a birtokunkban van egy saját gépjármű, akkor ugye nem érdemes a bérlésen egyáltalán gondolkodni sem.

Kinek érik meg az autóbérlés árak

Ha pedig ezt a két végletet már kiveséztük, akkor nézzük meg, mi van azokkal a köztes elemekkel, akik egyébként időnként szeretnének eljárni valahová, azonban okosan gondolkoznak, és még mielőtt a spórolt pénzüket egy használt (vagy éppen új) gépjárműbe ölnék, azelőtt szeretnének egy kicsit tudakozódni az egészről. Természetesen nem csak ezek a végletek vannak, hanem ez az egész egy skála. Én pont az utóbbi embereknek nem leszek képes őszintén megmondani, hogy megéri-e nekik személy szerint bérelni az autót, mert ez mindenkinél más és más. Úgyhogy egy kicsit érdemes matekozni, és megnézni az autóbérlés árakat, mielőtt bármilyen végleges döntést is hoznánk. Az első tehát ez, az autóbérlés árak böngészése. A második dolgunk a másik oldal kiszámolása lenne. Mégpedig milyen aspektusok alapján. Hát gondoljuk végig, hogy egyáltalán mennyiért vennénk kocsit, és azért mit kapnánk. Ha csak egy többéves félig roncsra futná, amondó vagyok, annak néhány éven belül a javítása gyakorlatilag megtöbbszörözné az árát, így nem érzem, hogy igazán létszükséglet lenne ezt beszerezni. Persze kinek, hogy. Aztán ott van a névátírás díja, a rendszámtábla jobb esetben. Eladási díj, amennyiben van ilyen. A forgalmi újítása vagy csináltatása. Aztán ott van még az összes ellenőrzés, amit pusztán csak rutinból kell elvégezni, hogy tudjuk, a kocsink továbbra sem fog egyhamar szétesni alattunk. Hülyeségnek tűnhet, de fontos ez is. Ami pedig még midig kötelező, az a biztosítás, amit megint csak nekünk kell állni. És persze a benzin kérdése, amely megint csak nem kevés pénz, főleg, hogyha egy egész hónapra gondolkozunk. Vagy akár évre is. Aztán ott van az a pillanat, amikor valami tönkremegy. És akkor az új alkatrész díja, a szerelési díj, addig vagy bérelnünk kell egy új autót vagy tömegközlekedéssel járni, már hogyha erre van egyáltalán az adott szinten lehetőség. Az autóbérlés árak igazán eltörpülnek ennyi minden mellett. Ráadásul, az autóbérlés árakban egy csomó minden benne van ezen kívül. Ott van a karbantartás, az összes szerződés, a beleölt több százezer forint… Szerintem nagyon megéri bérelni az autót, de hogyha vetünk egy pillantást az oldalra, amely felsorakoztatja az autóbérlés árakat, rögtön tisztább lesz a kép, mennyivel is kell majd számolnunk.

Szóval mik is az autóbérlés árak

Ezen a linken találhatunk egy olyan listát, amely az én személy szerinti kedvenc cégem autóbérlés árait sorakoztatja fel. Az egészen olcsótól a nagyobb összegik találhatunk itt adatokat. Természetesen, minden függ a minőségtől is, de azt mondhatom, egy jó kis autóval már egészen 5-7 ezer forint körül is elfurikázhatunk egy egész napon át. Természetesen, több kategória is létezik, amikor az autóbérlés árakat kell figyelembe vennünk. Legyen az az autó milyensége szerint, de akár a bérlési idő szerint is. Több kategóriába is eshet az időtartam, amiben bérelni szeretnénk. Az autóbérlés árak még arra is gondoltak, hogy a több nap, kevesebb naponta fizetendő árra jöjjön ki. Így már olyan autó is van, amit mondjuk egy 30 napos bérléssel napi háromezer magyar forintért használhatunk. Szerintem az ilyen lehetőségeket nem kellene kihagynia senkinek. Hiszen az autóbérlés árak gyakorlatilag kifizetődőbbek, mint egy saját kocsi lassan, ráadásul a az autó problémáival sem nekünk személy szerint kell törődnünk, ami igazán nagy szó. Úgyhogy adom is a beígért linket a kedvenc bérleti cégemtől: http://www.hatarauto.hu/arak/

Az autóbérlés árak, de miért ilyen szuperek?

Nyilván az ilyen cégek egy-két dolgot olcsóbban képesek beszerezni és egy-két szerződést olcsóbban kötnek meg, mint ahogy azt mi tennénk magánszemélyként. Ezért olyan nagyszerű, hogy a bérleti cég pont a mi igényeinket akarja kielégíteni a megfelelő bérleti díjjal, hiszen így mindenki jól jár. Remélem, a cikkem elég meggyőzőerővel bírt ahhoz, hogy legalább mindenki egy kicsit elgondolkozzon azon, hogy érdemes lehet az autóbérlés árakba fektetni saját gépjármű helyett.

 

Previous post Bevezetés a nagyformátumú nyomtatók világába
Next post Törölközőszárítós radiátor, avagy az egyik legkiválóbb opció törölközők szárításra
Menu