Hogyan számoljunk a föld szállítás árával?

A föld szállítás árakon sokan gondolkozhatnak így tavasszal. A föld hasznos segítség egy kerti átalakítás, kiépítés során, és persze a veteményesnek, ágyásnak, virágoskertnek is feltétlenül szükséges alapanyaga az ország legtöbb pontján. Alapvetően a föld sok helyen nem tartalmaz elég tápanyagot ahhoz, hogy azon növényzet alakuljon ki, vagy ha mégis, nem a legjobb minőségben. Sokunknak van homokos, poros föld a kertjében, ahol a gazon kívül nem sok minden él meg. Természetesen az ember nem ilyen udvarra vágyik, hanem szeretne termelni, és esztétikusan, virágokkal díszíteni az udvart. Ennek az egyik alapfeltétele azonban a föld beszerzése, ezért érdemes néhány szót ejteni a föld szállítás árakról. Természetesen, konkrét árakról nem fog szólni ez a bejegyzés, mert ez minden cégnél eltérő, így egy általános igazságról nem tudok írni. Azonban figyelembe kell venni a föld szállítás áraknál azt is, hogy az adott feladatra milyen fajta földre lesz az embernek szüksége, hiszen az árak ilyen téren igen eltérőek lehetnek.

A különböző termőföld szállítás árairól

Érdemes megkülönböztetni tehát az egyes földfajtákat, hogyha a föld szállítás árakról akar az ember érdeklődni. Először is, beszélhetünk natúr termőföldről, ami töltéshez ideális. Jellemzője, hogy kisebb rögök találhatók benne, és füvesítéshez ideális, ezért a kert nagy részében jó ötlet lehet ezt a földfajtát alkalmazni, ha szép füvet szeretnénk. Más alternatíva lehet persze még a murvával, bazalttal való felszórása is a földnek, hogyha nem akar az ember a fűnyírás miatt aggódni, vagy ha attól félünk, a Nap kisárgítaná a füvet, elrontva ezzel a munkánkat, és persze a befektetett összeg sem érné meg ezen a ponton. A következő osztály, amit érdemes lehet megvizsgálni, a trágyás termőföld. Egy az öt arányban tartalmaz marhatrágyát, ami számos tápanyagot tartalmaz, és könnyebben teremnek meg rajta a növények. Ültetni mindenképpen ideális tehát, azonban növényfüggő, hogy milyen arányban igényli a trágyát az ültetési munkálat. Ha veteményeskertet tervezünk, vagy ha virágoskertet szeretnénk az udvarba, tervezzük meg előre, hogy pontosan milyen fajta növényeket ültetünk majd el, és ehhez mérten válasszuk ki a megfelelő arányokat is. Érdemes továbbá szót ejtenia  tőzeges termőföldről, ami hasonló arányban tartalmazza a darált tőzeget az előző osztállyal. Szintén remek alapját jelenti az ültetésnek és a füvesítéshez is kiváló, ezért érdemes lehet ezt az osztályt választani abban az esetben, ha egyszerre tervez az ember füvesítést és ültetést is, hiszen így könnyen megspórolhat magának egy extra szállítási költséget, ami nem ki összeget jelent. Természetesen csak akkor érdemes ezt igénybe venni, hogyha az ember kisebb munkálatot tervez, amihez nem érné meg külön kettő vagy többfajta földet vásárolni. Ezt persze nagyban befolyásolják a termőföld szállítás árak is, hiszen vannak olyan cégek vagy akciók, ahol maga a kiszállítás nem jelent kifejezetten nagyobb összeget, így bátran rendelhet az ember mégis többfajta földet.

Milyen további opcióink vannak a termőföld szállítás árakkal?

Választhatunk az alapokon túl egyszerre trágyás és tőzeges földet, illetve darált, rostált és tápanyaggal feltöltött földeket is. Nézzük meg most ezeket egy kicsit részletesebben. A tőzeges és trágyás föld segítségével élvezhetjük mind a két hozzáadott anyag előnyeit, ami sok kertben jelent nagy segítséget. A rostált, darált termőföld darálóba kerül még a kiszállítás előtt, ami egy finom szemcsés földet eredményez. Ez sok esetben jól jöhet a ház körül, használhatjuk az egyenletlen talaj kiegyenesítésére például. Ezt a földfajtát is kaphatjuk tőzeggel vagy trágyával keverve, ami olyan finom szemcsés földet eredményez, amin könnyebben megteremnek a növények, és füvesítéshez ideális lesz a talajjavítás mellett.

Mitől függ tehát a termőföld szállítás ára?

Összességében elmondhatjuk tehát, hogy viszonylag sok opció közül választva tudunk csak választ adni a kérdésre, milyenek is a termőföld szállítás árak. Ehhez természetesen hozzátartozik a szállítási fuvardíj is, így sok cég nem is ad meg egyetlen árat ehhez a lehetőséghez, helyette árajánlatot tudunk kérni. Személy szerint a Fuvar-oda oldalát tudom ajánlani ebből a szempontból, mert nem csak a szóródóanyag szállításban kiválóak és minőségi alapanyagokat használnak, hanem Budapest számos kerületén árengedménnyel juttatják el a rendelést a megadott címre. Érdemes tehát őket választani a kerületek ellenőrzése után. Persze az ország területén számos jó szakember található, azonban érdemes ajánlás után menni egyik vagy másik céghez. Én ezért tudom a fővárosiaknak ezt a céget ajánlani.

Megtudhattuk tehát, hogy mitől függ a különböző föld szállítás ára, és mire érdemes jobban odafigyelni a vásárlás során. Ne felejtsük el soha megnézni azt, hogy pontosan mire jó az a fajta föld, amit éppen venni készülünk, és persze ne feledkezzünk meg az időről sem, hiszen ha az ember idejében akar veteményest vagy virágoskertet, akkor érdemes már most nekiállni a feladatnak.

 

 

Previous post Télen is kitart a kutyaház?
Next post Genetikai kivizsgálás: milyen géndiagnosztikai szolgáltatások vannak?
Menu